Op bezoek bij een lokaal ondernemer

Op de 5de dag van de ondernemer, een initiatief van Unizo en Vlaio op vrijdag 16 november, wil ik aandacht en waardering tonen voor de onderne(e)m(st)ers. Ik heb vandaag genoten van mijn bezoek aan Conceptstore  Malmo.kortrijk in de Overleiestraat in Kortrijk.  Dit is een koffie-en cadeaushop met geïntegreerde bloemenwinkel (shop in de shop).  Startende onderneemsters met pit, moeder en dochter Hilde Huyghe en Morgan Cappelaere, echte barrista,  De bloemenwinkel  wordt uitgebaat door Seda Virabian, een creatieve bloemiste. 

De store is een ruime en heldere winkel, vol lichtjes, handgemaakte kransen, leuke geschenkjes, juwelen, waarbij een heerlijke koffiegeur je verwelkomt. In hun diepe zetel hebben we honderduit gepraat over hun ‘drive’ als onderneemsters, hun wil om een familiale en gastvrije sfeer te scheppen in een cosy shop waar mensen zich thuis voelen en creatieve workshops kunnen beleven. Ik was onder de indruk van hun drive en inspiratie. Hun vak is hun passie.

Terecht pleit UNIZO voor een beter sociaal statuut van zelfstandigen, een betere balans tussen werk en privé, meer flexibele kinderopvang, en administratieve vereenvoudiging. Ook ondernemers verdienen leefkwaliteit.

Dit zijn de accenten waar ik mij als politica wil voor inzetten.

www.malmokortrijk.be
www.unizo.be/dagvandeondernemerQ